Selecteer een pagina

De zomer is in volle gang en dat betekent dat we weer volop van onze tuinen willen genieten. Helaas kan de aanwezigheid van wespen soms roet in het eten gooien. Het gezoem, de angst voor steken en het verstoren van gezellige buiten momenten zijn bekende problemen bij wespenoverlast. In deze blog delen we handige tips om wespenoverlast in je tuin te voorkomen en hoe je ermee om kunt gaan, zodat je kunt genieten van een rustige en ontspannen buitenruimte.

Creëer een wespen vrije zone

Om wespen op afstand te houden, kun je bepaalde plekken in je tuin creëren waar ze minder geneigd zijn om naartoe te komen. Plaats bijvoorbeeld geurende kruiden zoals munt, tijm of citroenmelisse op strategische plekken, deze geuren zullen de wespen verjagen. Wespen hebben een hekel aan deze geuren en zullen daardoor liever elders hun voedsel zoeken. Daarnaast kun je ook gebruik maken van decoratieve wespenvangers, die wespen aantrekken en vangen zonder dat ze jou kunnen lastigvallen.

Vermijd zoete en kleverige voedselbronnen

Wespen zijn dol op zoetigheid en kleverige substanties, zoals fruit, frisdranken en jam. Probeer deze voedselbronnen zoveel mogelijk te vermijden in je tuin. Dek je eten en drinken af en ruim morsingen direct op. Als wespen geen aantrekkelijke voedselbronnen kunnen vinden, zullen ze minder snel in je tuin aanwezig zijn.

Houd je tuin netjes en opgeruimd

Een rommelige tuin met afval, rottend fruit en onbehandeld tuinafval trekt wespen aan. Zorg daarom voor een opgeruimde tuin waarin afval regelmatig wordt weggegooid en fruitresten snel worden opgeruimd. Sluit vuilnisbakken goed af en vermijd stapels hout of puin waar wespen graag hun nesten bouwen.

Wees kalm en vermijd plotse bewegingen

Wanneer er een wesp in de buurt is, is het belangrijk om rustig te blijven en plotse bewegingen te vermijden. Wespen kunnen agressief reageren op snelle bewegingen, dus blijf kalm en sla niet naar ze. Probeer ook niet te schreeuwen of wild om je heen te slaan, omdat dit hun agressie kan vergroten.

Schakel professionele hulp in

Als de wespenoverlast in je tuin te groot wordt en je niet meer comfortabel kunt genieten van je buitenruimte, is het verstandig om professionele hulp in te schakelen. Een professionele ongediertebestrijder kan het wespennest verwijderen op een veilige en effectieve manier, zodat je weer zorgeloos van je tuin kunt genieten.

Selectiecriteria voor een heren aktetas

Selectiecriteria voor een heren aktetas

Het kiezen van een heren aktetas laptop vereist zorgvuldige overweging van verschillende factoren om zowel functionaliteit als stijl te waarborgen. Deze tassen zijn niet enkel ontworpen om een laptop veilig te vervoeren, maar ook om een indruk van professionaliteit...

Lees meer
Koplampen: meer dan alleen een licht in de duisternis

Koplampen: meer dan alleen een licht in de duisternis

Koplampen zijn een essentieel onderdeel van elk voertuig. Ze bieden niet alleen verlichting tijdens het rijden in het donker, maar dienen ook als een belangrijk veiligheidselement. In dit artikel gaan we dieper in op de fascinerende wereld van koplampen, van hun...

Lees meer
De technologie achter snelle laadpunten

De technologie achter snelle laadpunten

Snelle laadpunten zijn een gamechanger in de wereld van elektrisch rijden. Ze gebruiken geavanceerde technologie om elektrische voertuigen veel sneller op te laden dan traditionele laadstations. Vooral in steden als Rotterdam, waar elektrisch laden in Rotterdam steeds...

Lees meer
De voordelen van een op maat gemaakte website

De voordelen van een op maat gemaakte website

In de digitale wereld van vandaag is een sterke online aanwezigheid cruciaal voor bedrijven van elke omvang en in elke sector. Terwijl kant-en-klare website templates en doe-het-zelf websitebouwers populair zijn geworden, biedt een op maat gemaakte website nog steeds...

Lees meer