Als je gaat starten met ondernemen zijn er een aantal dingen die je moet regelen. Wat deze dingen allemaal zijn vind je hier!

Inschrijven bij de KVK

Als ondernemer is het belangrijk dat je je inschrijft bij de Kamer van Koophandel. Check hiervoor of je voldoet aan de eisen. Als je hieraan voldoet, ben je namelijk verplicht om je in te schrijven en kan het consequenties hebben als je dit niet doet. 

Zorg dat je bedrijf aan de eisen voldoet

Bij het vestigen van je bedrijf moet je rekening houden met regels en eisen. Zo moet je bijvoorbeeld een vergunning hebben of kan het zijn dat je voor je werk een bepaald diploma nodig hebt. Zorg dus dat je zeker weet dat je legaal je bedrijf kunt starten en je werk kunt uitvoeren. 

Richt een administratie in

Alle ondernemingen zijn verplicht om administratie bij te houden. Omdat dit gecheckt wordt, is het verstandig om hier direct mee te beginnen. Door een duidelijk programma of systeem te gebruiken zorg je dat je administratie overzichtelijk is en dat je het makkelijk kan bijwerken. Zo blijft het up-to-date! 

Stel algemene voorwaarden op

Je bent misschien niet verplicht om algemene voorwaarden op te stellen, maar ze beschermen zowel jezelf als je klant. Het is dus verstandig om hier wat aandacht aan te besteden en goede algemene voorwaarden op te stellen. Het is als het ware een overeenkomst waar klanten mee akkoord gaan als ze op je website komen of als ze een product of dienst van je afnemen.

Regel je verzekeringen

Voor veel ondernemers worden verzekeringen aangeraden. Er zijn behalve de ziektekostenverzekering geen verplichte verzekeringen, en deze zorgverzekering heb je hoogstwaarschijnlijk al. Er zijn heel veel verschillende verzekeringen. Deze kan je onderverdelen in 4 categorieën. Namelijk inkomens-, schade-, personeels- en aansprakelijkheidsverzekeringen. Sluit niet zomaar elke rekening af; het is begrijpelijk dat je niet te weinig wilt verzekeren, maar het is ook zonde als je teveel verzekerd.

Hulp bij de start

Er komt veel kijken bij het starten van je eigen bedrijf: dit zijn nog maar 5 stappen! Veel informatie kan je vinden op het internet, maar de meest betrouwbare informatie vind je op een platform voor ondernemers Zorg dus dat je deze zeker bekijkt, want alles wat je moet weten als ondernemer vind je hier.